Relaties

Relaties

Stadsherberg ’t Pumpke

Na de oprichting in 2006 is Herendispuut Comitatus op zoek gegaan naar een geschikte stamkroeg in ’s-Hertogenbosch. Al snel kwamen de heren van Comitatus in gesprek met Otto van den Groenendaal van Stadsherberg ’t Pumpke. Deze kroeg is al meer dan 100 jaar een begrip in ’s-Hertogenbosch en omstreken en wordt gekenmerkt door Brabantse gastvrijheid en gezelligheid. Stadsherberg ’t Pumpke is gelegen aan het prachtige plein naast de Sint-Janskathedraal, de parade 3. 

Na afspraken te hebben gemaakt met kroegbaas Otto kon Stadsherberg ’t Pumpke officieel worden bestempeld als stamkroeg van Herendispuut Comitatus. Zo zitten de heren elke donderdagavond in hun stamkroeg, waar onder het genot van een glas bier wordt gesproken, gelachen en de motor alvast op gang wordt gebracht voor het vervolg van de avond. Naast de donderdagavond komt Herendispuut periodiek met elkaar samen om een hapje te eten in Stadsherberg ’t Pumpke. 

Tevens wordt er in Stadsherberg ’t Pumpke jaarlijks Borrels & Buckets georganiseerd door de heren van Comitatus. Dit geweldige feest, waarbij ieder uur een ander drankje in de aanbieding is, staat bekend als paradepaardje van Herendispuut Comitatus.

Gremio Unio

Gremio Unio is in 1967 opgericht in Den Bosch. Met ongeveer 650 leden zijn wij één van de grootste HBO studentenverenigingen van Noord Brabant. In ons eigen pand, gelegen in de Bossche binnenstad komen leden o.a. samen om te vergaderen, borrelen en te feest. Naast de feesten die in onze Sociëteit worden georganiseerd door de leden. Wordt ook aandacht besteed aan zelfontplooiing en ontwikkeling van onze leden. De twaalf commissies die k.s.v. Gremio Unio telt, laat je kennis maken met het echte werk!

“Niets is onmogelijk voor hen die willen”.